Vodice i okolica


big_aci_marina1

 

 

Vodice, grad s desetak tisuća stanovnika, jedno su od najpopularnijih hrvatskih ljetovališta,. Turizam ovdje ima dugu tradiciju, staru pedesetak godina, a za to su se vrijeme Vodice uspjele izboriti za titulu najposjećenijeg srednjejadranskog odredišta. U bogatoj ponudi dnevnog i noćnog sadržaja u Vodicama Vam neće biti dosadno.

 

 

7903346856_37747cf47b_b

 

 

Skradin, je gradić na desnoj obali rijeke Krke, udaljen od Šibenika manje od 20 kilometara. Tu se nalazi poznata ACI-jeva marina, u koju nerijetko dolaze najpoznatije svjetske osobe, kao i ulaz u Nacionalni park Krka, otkuda možete posjetiti atraktivni Skradinski buk, Roški slap te franjevački samostan Visovac na istoimenom otočiću.

 

 

sibenik

 

 

Šibenik, najstariji samorodni hrvatski grad na Jadranu, nastao je kao starohrvatska utvrda, a prvi put se spominje sredinom 11. stoljeća u ispravi kralja Petra Krešimira IV., zbog čega ga mnogi i danas zovu ‘Krešimirov grad’.

 

 

unnamed

 

 

NP Krka, nacionalni park u cijelosti se smjestio u Šibenskoj-kninskoj županiji i obuhvatio 109 kvadratnih kilometara uz tok rijeke Krke.Nacionalni park obuhvaća sedam sedrenih slapova. Ušće je posebno atraktivno, jer se ovdje radi o potopljenom riječnom ušću – estuariju. Kao i svi nacionalni parkovi, tako i Krka obiluje biljnim i životinjskim vrstama. Ovdje ćemo izdvojiti broj od 860 biljnih vrsta, među kojima je nekoliko endema ovih krajeva, npr. piramidalni zvončić i ilirska perunika.

 

 

1918_kornati1

 

 

Kornati, su najgušći arhipelag na Sredozemlju. Nigdje se u ovom velikom moru nije na tako malo prostora stisnulo toliko otoka. Zbog nejasnog kriterija oko definicije otoka općenito, nema opće suglasnosti o njihovu broju. No smatramo da nećemo pogriješiti ako ovaj broj zaokružimo na 150. Površina akvatorija u kojemu su smješteni iznosi oko 320 km2 .